Χαρακτικά – Αλέκος Φασιανός

Γνωρίσαμε το έργο ενός μεγάλου έλληνα ζωγράφου και χαράκτη του Αλέκου Φασιανού. Εμπνευστήκαμε από τα περιστέρια στους πινακές του και μιλήσαμε για την χαρακτική και την τυπογραφία.

Πορτραίτα Ζώων

Ανακυκλώσαμε χαρτόνια και αυγοθήκες για να φτιάξουμε το πορτρέτο ενός αγαπημένου μας ζώου ή και δύο. Έπειτα ζωγραφίσαμε και την κορνίζα του για να το κρεμάσουμε στο δωμάτιό μας.

Dancing figures

Φιγούρες που χορεύουν εμπνευσμένες από τον Keith Haring Φιγούρες, σκιές, γκράφιτι και τέχνη του δρόμου, Pop art, ειρήνη, αγάπη, ισότητα, σύμβολα και εικονογράμματα. Πόσα πολλά έπρεπε να μάθουμε μέσα σε…

Notan καρδιές

Notan Καρδιές

Μάθαμε τι είναι ο θετικός και ο αρνητικός χώρος στην τέχνη και με την ιαπωνική σχεδιαστική ιδέα “νοτάν” φτιάξαμε καρδιές.

Melting Clocks

Σαλβαντόρ Νταλί, μια εμπνευσμένη φιγούρα που έδειξε ότι η φαντασία δεν έχει όρια. Έτσι εμπνευστήκαμε και εμείς από το έργο του, “Η εμμονή της μνήμης” και φτιάξαμε τα λιωμένα ρολόγια…

Cardboard masks

Η χρήση της μάσκας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και τι γιορτάζουμε τις απόκριες. Γιατί ντυνόμαστε μασκαράδες και τι ελευθερία μας δίνει αυτό.